We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Zajímavosti o kaméliích

Kamélie, co jste možná nevěděli

Při výběru nové květiny pro váš domov a zejména při zasílání květin vašim blízkým je vždy dobré zjistit si o rostlině alespoň základní informace a zajímavosti. Zejména pokud posíláte kytici a rádi byste s ní sdělili konkrétní zprávu. Kamélie je oblíbenou květinou do domácnosti, jelikož je nádherným doplňkem a zároveň opravdu nenáročnou květinou díky svým nádherným, jemným květům. V dnešním článku si představíme několik základních faktů a zajímavostí spojených právě s kamélií. Proto se pohodlně usaďte a užijte si následující řádky věnované právě jemné kamélii.

 

 

Počátky kamélie

Původ kamélie pochází z jižní a východní Asie, proto není divu, že mezi nejvýznamnější místa, kde můžete tuto rostlinu najít patří právě Japonsko, Čína, Indie, Korea a Indonésie. Najdete je jako drobné kvetoucí stromy nebo keře, které jsou stále zelené. V dnešní době známe přibližně 300 druhů a až 3000 kultivarů a hybridů. Její původ úzce souvisí také s jejími teplotními nároky. Kamélie miluje chladnější prostředí a to zejména díky tomu, že pochází ze svahů japonských hor.

 

Čaj

Kamélie je součástí rodiny Theaceae, tedy čajovníkovité, což je významná rodina čajů. Samotná kamélie je často označována jako čajovník, protože právě ona je jednou z nejběžnějších rostlin používaných pro výrobu čaje. Proto nezoufejte pokud vaše kamélie nemá nejkrásnější květy ze všech kamélií, její listy budou pravděpodobně skvělé pro vaření toho nejchutnějšího čaje, který můžete nabídnout. A navíc okouzlit vaše hosty s přípravou domácího čaje.

 

Velikost a květy kamélie

V závislosti na druhu vaší kamélie, může rostlina vyrůst do výšky až 6 metrů! A to je opravdu hodně. Některé druhy vyrostou dokonce do výšky živých plotů nebo topiary, což z nich může dělat opravdu zajímavé doplňky každé zahrady. Pokud tedy chcete krásnou a výraznou dekoraci na zahradě, kterou nikdo nepřehlédne, právě kamélie bude správnou volbou. Květy kamélie mohou mít různou barvu. Nejčastěji je ale uvidíte kvést bílými, červenými, růžovými, žlutými nebo fialovými květy. Občas můžete mít štěstí a narazit i na vícebarevné kombinace. V závislosti na konkrétním druhu, kterou si vybere může vaše kamélie produkovat dvojité nebo jednoduché květy, které připomínají růže nebo pivoňky. Květy mají nejčastěji velikost od 1 cm do 13 cm.

 

Kvetoucí sezóna

Kamélie má obrovskou výhodu, jelikož kvete po většinu roku. Období květu začíná na podzim a pokračuje po celou zimu až do jarního období. To znamená, že váš domov bude plný krásných barev během nejchladnějších měsících v roce. Pokud máte kamélii v květináči u vás na zahradě, nezapomeňte ji na zimní měsíce umístit domů. Uložte ji na chladnější místa v domě jako je například nevytápěná chodba nebo hala. Nejlépe se jí bude dařit při teplotě 5 až 10 stupňů celsia. Proto je důležité pohlídat si příchozí mrazíky a následně pravidelně kontrolovat teplotu v místnosti.

 

Životnost kamélií

Nejstarší rostlinu kamélie najdete v klášteře Panlong v Číně. Tento keř zde byl vysazen již v roce 1347 a roste zde doposud. Obvykle se tyto keře dožívají 100 až 200 let a to už je opravdu dlouhá doba!

 

Symbolika

Kamélie jsou nejčastěji spojovány s oddaností, roztomilostí a úctou. Pokud tedy chcete někomu sdělit a dokázat, jak moc vám na něm záleží, kamélie jsou ideální květinou k narozeninám, svátku nebo překvapení jen tak. Nezapomeňte však vaší kamélii připravit ideální zázemí, kde se jí bude dostávat během dne dostatek světla a teplota v místnosti nebude příliš vysoká. Kamélii zalévejte s rozvahou, dejte si spíše pozor na to, abyste ji nepřelili a kořeny kamélie nezačaly hnít.

 

Ať už se rozhodnete kamélii darovat, nebo pěstovat, věříme, že dnešní tipy a rady rozhodně využijete a oceníte. Kamélie jsou opravdu nádherné květiny, které rozzáří každý smutný kout.

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole