We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Kouzlo zahrady a zahradničení

Zahradničení a jeho pozitivní účinky

V dnešní rychlé době, plné umělé inteligence každý z nás potřebuje občas zpomalit a na chvilku vypnout. Někdo volí sport, jiní kulturu, posezení s přáteli nebo kreativní práci. Právě do této kategorie bychom mohli zařadit zahradničení. Jedná se o jednu z forem potěšení, které má pozitivní účinky pro naši mysl a to nejen díky tomu, že můžete v danou chvíli naprosto vypnout a ponořit se pouze rukama do hlíny a nevnímat svět, ale taky díky svému okolí ve kterém se vyskytujete. Samotná zeleň kolem nás má velmi pozitivní účinky pro naši mysl a vyvolává v nás pocit spokojenosti. Když k tomu všemu připočtete pobyt na čerstvém vzduchu, nemůže to přinést snad žádné negativní účinky. Zahradničení je tedy skvělým způsobem jak zmírnit stres a úzkost, u některých lidí také přináší léčivé účinky a podporuje psychický stav. Pojďme si dnes společně ukázat některé z pozitivních účinků zahradničení.

 

Zahradničení napomáhá snižovat stres

V dnešní době téměř většina zaměstnání vyžaduje maximální soustředěnost, pohled do počítačových obrazovek nebo nezbytnou komunikaci se zákazníkem, který ne vždy může mít svůj den. Informace se na nás valí ze všech stran a téměř nikde před nimi neutečeme. Proto práce na zahradě, je ideálním způsobem relaxace a zapojení našich smyslů, které běžně nevyužíváme. Díky absolutnímu soustředění se na práci na zahradě odbouráme všechny okolní vlivy a zapomeneme tak na všechny problémy, které se na nás valí. V ten moment se automaticky zlepší naše nálada a uleví se nám od stresu. Zahradničení je tedy ideálním způsobem jak na chvíli být jenom sám se sebou v přírodě..

Fyzická aktivita

Zahradničení není pouze kreativní činnost, která zapojí vaše smysly, ale také fyzická aktivita. Mezinárodní zdravotnická organizace doporučuje alespoň 150 minut aktivní činnosti každý den. Zahradničení je tak ideální možnost, jak být aktivní a kreativní zároveň, když k tomu přidáte všechny pozitivní účinky na naši psychiku, získáte tak naprosto ideální kombinaci všech důležitých činností pro naše zdraví. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, i takové zahradničení je kvalitním spalovačem kalorií! Zapojíte u něj vaše svaly a ještě k tomu budete mít krásný výsledek v podobě upravené zahrady, vysazených květináčů či zasazené zeleniny!

Pěstujete si své vlastní plodiny

Co je v dnešní době víc, než zná odkud pochází vaše jídlo?  Pokud si chcete udržet zdravý životní styl, jíst vyváženě a s vědomím, odkud vaše jídlo pochází, je pro vás zahradničení ideální činností. Další výhodou kterou sebou zahradničení nese je také šetření peněz. Nákup semínek vás přijde sotva na pár korun ale sklizeň bude nevyčíslitelná! K tomu všemu bude vámi vypěstovaná zelenina a ovoce organická, bez zbytečných hnojiv a pesticidů. Nebude cestovat přes půl světa na váš talíř a navíc budete mít na talíři tu nejvyšší jakkost a kvalitu.

Skvělý zdroj vitamínu D

Málokdo možná ví, že slunce je pro nás skvělým zdrojem vitamínu D. Tudíž všichni, kdo trpí nedostatkem vitamínu D, by se měli do zahradničení opřít o to více. Vitamín D se nám stará o ideální hladinu vápníku v našem těle a pomáhá nám tak udržovat zdravé a silné kosti. Sluneční záření nám tedy poslouží jako přidaná dávka imunity a pomáhá nám starat se o naše srdce, plíce a snižuje riziko rakoviny. Ovšem se sluníčkem opatrně, pokud to s ním přeženete, může mít naopak opačné účinky.

From our offer

SCALA

SCALA

APOLENA

APOLENA

AUGUSTINA

AUGUSTINA

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CATHARINA

CATHARINA

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DARCIA

DARCIA

DESIRE

DESIRE

DIANA

DIANA

DORA

DORA

DURIANA

DURIANA

ELEN

ELEN

ZOLMA

ZOLMA

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SOFIE

SOFIE

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

ANITA

ANITA

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

PIPA

PIPA

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole