We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Smuteční květiny

Průvodce smutečními květinami

Ztráta blízkého, je jedním z nejtěžších životních okamžiků. Ať už se jedná o rodinného příslušníka, kamaráda nebo známého. Nejdůležitější v tento moment je poskytnutí jak fyzické tak psychické podpory jeho nejbližším. Jedním z projevů soucitu může být například zaslání květin. Právě květiny v tuto složitou a nelehkou dobu mají schopnost mluvit a vyjádřit city máte na srdci, když slova v tuto chvíli selhávají a nejsou jednoduché vyslovit. Mnoho lidí stále často tápe nad tím, jaké smuteční květiny nebo věnce zvolit a přesně to si dnes prozradíme. Ať už pořádate smuteční rozloučení, nebo jste pouze jeho účastníkem, vždy je dobré promyslet smuteční květiny. Náš průvodce smutečními květinami vám pomůže utřídit si myšlenky a vybrat tu správnou květinu pro tuto událost.

 

Jaký druh květin zvolit?

Vyjádření soucitu pomocí květin není žádnou novodobou vychytávkou, ale naopak tato tradice sahá až do dob 60 000 let př.n.l. Během smutných událostí jsou právě květiny symbolem nové naděje, soucitu ale také lásky. Dnes se jejich význam mnoho nezměnil, stále zůstávají symbolem naděje a soucitu, ale také jako významné gesto rodině. Co se týče formy ve kterou, květinu plánujete předat máte na výběr hned z několika variant.

 

Květinové koše

Tradiční způsob květinové ozdoby během smutečního obřadu je květinový koš. Na výběr máte z několika velikostí, provedení i druhů. Nejčastěji je vyplněn gerberami nebo chryzantémou. Ke květinovému koši můžete přidat také smuteční stuhu.

 

Smuteční věnce a kříže

Smuteční věnce a kříže jsou větší květinová aranžmá, která jsou často vystavena v blízkosti rakve. Kruhový tvar věnce reflektuje věčný život a symbolika křesťanství, že naše duše žije dále. Pohřební kříže naopak představují víru a lásku. Smuteční věnce se často také dávají na hrob zemřelého. Stejně jako na květinový koš, i na věnec můžete přidat smuteční stuhu.

 

Smuteční kytice

Vypichované a vázané smuteční kytice jsou tradiční volbou smutečního aranžmá. Můžete vybírat z velkého množství barev, druhů i tvarů. Nejčastěji se jedná o karafiáty, gerbery, růže nebo chryzantémy.

Kdy si zaslání květin rozmyslet?

Zatímco u nás může být zasílání nebo darování květin během smutečních obřadů považováno za projev úcty, víry a podpory, v jiných náboženstvích a kulturách to může znamenat naprostý opak. Například v židovském, hinduistickém a islámském náboženství se květiny nepovažují za projev úcty. Naopak pro buddhistické smuteční obřady jsou tradiční bílé květy, které jsou považovány za smuteční. Šlápnout vedle byste zde mohli například s červenou barvou, která rozhodně na buddhistický pohřeb nepatří. Právě kvůli těmto situacím je lepší se předem poradit s rodinným příslušníkem a ujistit se, že se smuteční kyticí nešlápnete vedle.

Jaké květiny zvolit?

Jak už víte, mnoho květin kromě své krásy sebou nese i emoce nebo jedinečný význam. Právě význam je důležitým faktorem při rozhodování jakou smuteční květinu zvolit. Zde vám představíme několik nejčastějších smutečních květin.

 

Lilie

Lilie je jedna z nejčastějších květin, kterou můžete zahlédnout na smutečních obřadech. Představuje nevinnost duše zemřelých. A jak jsme již zmínili výše, duše hraje významnou část během křesťanských pohřbů.

 

Mečíky

Vysoké a majestátní mečíky pomůžou zprostředkovat sílu charakteru, morální integritu a upřímnost. To jsou přesně emoce a vlastnosti, které v tento moment potřebují vyjít co nejvíce najevo.

 

Karafiáty

Co se týká České republiky, nejčastější volbou smutečních květin jsou pravděpodobně karafiáty. U karafiátů hraje v symbolice důležitou úlohu hlavně jejich barva. Bílé karafiáty dokážou zprostředkovat čistou lásku a nevinnosti, červené naopak obdiv a růžové karafiáty symbolizují vzpomínky, které nikdy z vaší hlavy už nezmizí.

 

Chryzantémy

V mnoha evropských zemích se právě chryzantémy používají výhradně na smuteční obřady a v období dušiček, protože jsou spojovány se symbolem smrti. V USA je tomu ale trochu jinak. Obvykle jsou považovány za květiny radosti a veselí.

 

Růže

Růže jsou nejčastěji symbolem romance, zamilovanosti a lásky. Jejich jednotlivé barvy sebou nesou různé významy. Co se týče smutečních obřadů, právě karmínová růže je symbolem zármutku a smutku.

 

Orchideje

Mezi nejčastější barvy orchidejí patří růžová a bílá, právě tyto dvě barvy slouží k vyjádření sympatie a věčné lásky. Orchideje jsou obecně nejvhodnějším vyjádřením vašich sympatií

Co je hlavním významem smutečních květin?

Více než kdykoli jindy je důležité ukázat vaši podporu a nabídnout pomocnou ruku všem příbuzným. A na jaké věci bychom měli pamatovat v této nelehké situaci?

 

Buďte přítomni

V tento moment není zrovna to správné načasování na žádné velké gesta, naopak často stačí pouze být po boku. Naslouchat, držet za ruce, utřít slzy nebo naopak pokusit se rozesmát. Právě v této chvíli tato podpora znamená pro truchlící úplně nejvíc.

 

Nabídněte pomoc

Nejen ochotu promluvit si a naslouchat, ale také drobné činy, kterými můžete pomoci v této nelehké situaci dokážou alespoň trochu přivést truchlící na jiné myšlenky.

 

A na závěr.. Přineste květiny

Kromě vaší přítomnosti, činů a laskavých slov jsou právě květiny skvělým způsobem jak vyjádřit to, co máte na srdci. Protože někdy jedna květina dokáže lépe vyjádřit to co máte na srdci, než slova s hlavou plných myšlenek.

From our offer

SMUTEČNÍ KYTICE 1

SMUTEČNÍ KYTICE 1

SMUTEČNÍ KYTICE 6

SMUTEČNÍ KYTICE 6

SMUTEČNÍ KYTICE 4

SMUTEČNÍ KYTICE 4

SMUTEČNÍ KYTICE 2

SMUTEČNÍ KYTICE 2

SMUTEČNÍ KYTICE 7

SMUTEČNÍ KYTICE 7

SMUTEČNÍ RŮŽE BÍLÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE BÍLÉ

SMUTEČNÍ KYTICE 9

SMUTEČNÍ KYTICE 9

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 12

SMUTEČNÍ KYTICE 12

SMUTEČNÍ RŮŽE ČERVENÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE ČERVENÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE FIALOVÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE FIALOVÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE ŽÍHANÉ

SMUTEČNÍ RŮŽE ŽÍHANÉ

SMUTEČNÍ KYTICE 13

SMUTEČNÍ KYTICE 13

SMUTEČNÍ KYTICE 14

SMUTEČNÍ KYTICE 14

SMUTEČNÍ KYTICE 15

SMUTEČNÍ KYTICE 15

SMUTEČNÍ KYTICE 16

SMUTEČNÍ KYTICE 16

SRDCE 1

SRDCE 1
Not for sale

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole