We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Sedm skvělých květin vhodných pro dětské zahradníky

Nejvhodnější rostliny pro malé zahradníky

Pravděpodobně jste již někdy zaslechli, že jedním z nejlepších způsobů, jak v něčem dosáhnout dobrých výsledků, je začít v mládí. A to stejné platí i u zahradničení. Děti milují nepořádek a jak asi sami tušíte, zahradničení nepatří zrovna mezi nejčistší práce, naopak se u toho můžete pořádně zaneřádit, z čehož budou děti rozhodně nadšené! Naučte své děti už v raném věku, jak se sází nová semínka, pěstuje ovoce a zelenina a jak se pořádně kope do hlíny. Mějte však na paměti, že se způsob zahradničení s dětmi mírně liší od toho, když zahradničíte sami. S dětmi musíte začít pomalu a jednoduše, aby si z toho něco odnesli, proto vám přinášíme seznam nejlepších květin, které můžete hravě zasadit s dětmi a užijete si to jak vy, tak i vaše ratolesti. Jdeme se tedy na tyto květiny společně podívat.

 

Slunečnice

Slunečnice jsou skvělou volbou pro první zahradníky, jelikož jsou jejich semena docela velká v porovnání s ostatními, velmi snadno se s nimi manipuluje. A jelikož slunečnicím se bude dařit na každé slunné zahradě, není ani jejich údržba příliš složitá. Slunečnice jsou také ideální volbou, pokud hledáte květiny, které dáte do vázy a už se o ně víceméně nemusíte dále starat. Stačí pokud zkrátíte stonky a vyměníte jim vodu každé 3 dny a necháte je na slunném místě.

 

Impatiens

Impatiens jsou dalším druhem květin, které nevyžadují velkou pozornost, aby se jim dařilo. Vystačí si pouze s dostatkem vody, aby byly pořádně hydratované a měly pěkné stinné místo. Jedná se o veselou rostlinu, kterou můžete společně s dětmi vysadit během letních, teplých měsíců. Bude stačit vykopat pouze dostatečně hlubokou díru a kořeny dolů zasadit do díry.

 

Růže

Neexistuje snad nic krásnějšího do vaší zahrady než keř obsypaný růžemi. Pokud máte tedy dostatečně velkou zahradu, keř s růžemi by vám tam rozhodně neměl chybět. Keř s růžemi je dokonalou dekorací do vaší zahrady, a navíc se vaše děti naučí si dávat pozor před jeho trny. Pokud jde o péči, růže jsou opravdu žíznivé rostliny, a to ať už se jedná o keř, nebo samotné řezané květy ve váze. Proto je dobré pravidelně kontrolovat, zda mají růže dostatečnou hydrataci.

 

Tulipány

Tulipány patří mezi oblíbené květiny hlavně díky svým zářivým barvám, které se budou rozhodně líbit i vašim ratolestem. Jedním z našich oblíbených a zábavných faktů o tulipánech je, že i po odřezání květů rostlina dokáže dál růst a produkovat krásné květy. Pokud tedy hledáte nádherné květiny plné barev, o které se dokáže postarat i vaše dítě, budou tulipány tou správnou volbou! Tulipánům stačí vhodné místo, které není vystaveno přímému sluníčku a průvanu. Pokud máte kytici tulipánů, stačí jim vyměnit vodu každé 2-3 dny. Péči můžete vylepšit také pravidelným zařezáváním stonků, díky kterému bude rostlina schopna absorbovat mnohem více vody.

 

Narcisy

Ideální dobou, kdy vysadit narcisy, aby vás na jaro odměnily svými nádhernými, žlutě zářivými květy, je potřeba cibulky vysadit na podzim. Pokud tedy hledáte zábavnou podzimní aktivitu, nakupte cibulky narcisů a vydejte se společně s dětmi na zahradu, na jaro budou určitě mile překvapené, jak nádherné květy zasadili! Pokud jde o vhodné místo pro výsadbu narcisů, nejlépe se jim bude dařit na slunném nebo alespoň částečně slunném místě.

 

Gerbery

Gerbery jsou další skvělou variantou, kterou můžete zasadit společně s vašimi dětmi. S gerberami se děti naučí preciznosti a pravidelnosti, jelikož semínka gerber po zasazení potřebují pravidelné a dostatečné zalévání. Ovšem je zároveň nutné si dát pozor, abyste jednotlivá semínka nepřelili. Jakmile začnou gerbery růst, bude nutné odstranit mrtvé květy, v tomto případě je dobré dětem ukázat, jak se to dělá a posléze sledovat, jak jejich drobné prstíky precizně obírají odumřelé květy.

 

Karafiáty

Karafiáty patří mezi klasiku a vždy je rádi vidíme v květinových aranžmá. Karafiáty mají výhodu, že se s nimi velmi snadno pracuje nejen při samotné výsadbě, ale také při samotné výrobě květinového aranžmá. Kytici, ve které budou dominovat právě karafiáty zvládnou hravě vytvořit i vaše děti, dejte jim příležitost vytvořit si nádhernou kytici plnou karafiátů, která vám navíc vydrží ve váze opravdu dlouho.

 

Zahradničení je skvělým způsobem, jak dětem ukázat různé druhy zajímavých květin a zároveň je také naučit preciznosti a pravidelné péči, kterou vyžaduje všechno živé. Pokud si tedy vaše děti přejí pořídit například domácího mazlíčka, zahradničení a péče o květiny může být skvělou přípravou, jak je na tuhle roli ideálně připravit! Pokud chcete zapojit dětskou kreativitu a mít z toho ještě výsledky, skvělý způsob bude společné tvoření kytice. Můžete využít květy, které jste společnými silami vypěstovali, nebo klidně zajít na louku a natrhat některé z barevných květin, co nám příroda nabízí. S květinami se dají tvořit doslova kouzla, proto je vhodné zasvětit vaše děti do květinového světa nejdříve, co to jen jde.

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole