We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Řezané květiny a jejich největší vývozci

Největší vývozci řezaných květin - statistiky

 Na začátku nového roku všichni milují statistiky. Všichni se rádi ohlíží za uplynulými roky, co přinesly, co vzaly, co by se naopak dalo zlepšit nebo co si udržet. V dnešním příspěvku nahlédneme na co jiného, než na světovou statistiku vývozu řezaných květin z roku 2018. Podle holandské květinové burzy, tržby globálního trhu s řezanými květinami činily přes 9 miliard amerických dolarů! Zdá se vám to neuvěřitelné? Pojďme tedy spolu na tuto statistiku nahlédnout trochu zblízka.

 

 Trocha porovnání ve světovém měřítku

 Celková hodnota vývozu kytic ve srovnání s rokem 2014 klesla. A to u všech vyvážejících zemí v průměru celkem o 3,5 %, kdy celková tržba činila až 9,3 miliardy dolarů. Rok 2014 byl ale co se vývozu týče opravdu vrcholovým. Naopak v porovnání s rokem 2017 se tržba zvýšíla a to až o krásných 4,4 %.

A kde se prodávalo nejvíce? V roce 2018 evropské země byly tahounem mezi všemi světovými kontinenty! Prodalo se zde vůbec nejvíc řezaných květin! V dolarové hodnotě částka dosáhla až neuvěřitelných 5 miliard dolarů, což je až 55,4 % z celkové světové hodnoty. Pokud nahlédneme na ostatní kontinenty, tak Latinská Amerika bez Mexika, ale včetně Karibských států představuje asi 26,3 % africký export bere krásných 10,3 % a asie naopak pouhých 6,4 %.

Drobné procenta poté zbývají na Severní Ameriku, která zastupuje asi 1,4 % celého vývozu a Oceánii včetně Austrálie a hlavního tahouna Nového Zélandu s asi 0,2 %.

Ptáte se jak se dá taková statistika vůbec zjistit? Docela jednoduše. Každá řezaná květina na globálním trhu má svůj 4-místný kód začínající 0603, díky tomuto kódu lze na trhu snadno zmapovat o jaké květiny se jedná.

 

 15 zemí s největším exportem květin

 

 Název země               Hodnota v dolarech      Procentuální podíl
Nizozemí                         4,3 miliardy                          47,8 %
Kolumbie                         1,5 miliardy                          16,2 %
Ekvádor                            851,9 milionu                        9,5 %
Keňa                                  575  milionu                          6,4 %
Etiopie                              230,7 milionu                         2,6 %
Belgie                               150,1 milionu                         1,7 %
Malajsie                           116,2 milionu                         1,3 %
Itálie                                 111,9 milionu                         1,2 %
Čína                                  108,2 milionu                         1,2 %
Thajsko                            77,8 milionu                           0,9 %
Bělorusko                        71  milionu                             0,8 %
Německo                         68,3 milionu                           0,8 %
Kanada                             62,2 milionu                           0,7 %
Španělsko                        54 milionu                              0,6 %
Jihoafrická republika   53,1 milionu                           0,6 %
 

Podle hodnot uvedených výše, se jedná až o 92,1 % celkové hodnoty vyvezených řezaných květin v roce 2018, rozdělených pouze do 15 zemí na světě! Mezi jedny nejvýznamnější vývozce od roku 2014 a zároveň také nejrychleji rostoucí patří možná trochu s překvapením právě Bělorusko, které svůj podíl zvýšilo až o neuvěřitelných 4 214 %, Jihoafrická republika s o 60 %, Kanada s nárůstem až o 33,2 % a Etiopie o 32,3 %.

Naopak pokles ve vývozu zaznamenala Belgie s poklesem až o 47,5 %, dále Německo s poklesem o 26,7 %, hlavní lídr tabulky, tedy Nizozemí s poklesem o 8 % a Ekvádor o 7,2 %.

 

A co společnosti dovážející květiny?

Mezi top společnosti, které dovážející řezané květiny patří podle společnosti Zepol hlavní nadnárodní obchodníci. Mezi které patří Almacenes Vaca z Mexika. Hosley International z USA, další dvě místa v žebříčku patří taktéž mexickým společnostem San Antonio Imports a Viveres El Triunfo a páté místo zabírá všem známý americký WalMart.

 

A co česká republika?

Co se týče v porovnání s konkurenty, naše malá země ve vývozu květin nemá moc příležitostí na úspěch, nicméně co se týče dovozu, Česká republika projevuje stále vyšší a vyšší zájem o řezané květiny. Za posledních 5 let stoupla poptávka po řezaných květinách o více než 50 %! V Česku se nejvíce květin dováží právě z Nizozemí, Kolumbie, Keni a Ekvádoru a mezi nejoblíbenější květiny tradičně patří růže, chryzantémy, karafiáty, ale také orchideje a lilie. Co se týče dovozu květin a jejich celkové hodnoty, čísla se pohybují v milionech. U růží jsou to dokonce stovky milionů, a roční hodnota se pohybuje kolem 500 milionů korun za dovoz, u karafiátů je to kolem 75 milionů a chryzantémy v částce až 175 milionů korun. Češi nejvíce nakupují květiny na Svátek Svatého Valentýna a k MDŽ.

 

Zdroj: Všechny potřebné statistiky byly nalezeny na adrese: http://www.worldstopexports.com/flower-bouquet-exports-country/

From our offer

SCALA

SCALA

ALENKA

ALENKA

ALICE

ALICE

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ
SPRING

ARIANA

ARIANA
Not for sale

AUGUSTINA

AUGUSTINA

BEATRIX

BEATRIX

BERENIKA

BERENIKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DESIRE

DESIRE

ELEN

ELEN

ELIEN

ELIEN

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SOFIE

SOFIE

ČERVENÉ + RŮŽOVÉ RŮŽE Leticie

ČERVENÉ + RŮŽOVÉ RŮŽE Leticie
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

MIX RŮŽÍ

MIX RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

CHANEL

CHANEL

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

MIX GERBERY

MIX GERBERY

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

JOLANDA

JOLANDA

LUDMILA

LUDMILA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole