We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Narozeninové květiny pro měsíc říjen

Říjnové narozeninové květiny

 

Každý měsíc v roce má svoji symolickou, rodnou květinu, která je spojena s významem a osobností lidí, narozených právě v tento měsíc. Ani v říjnu tomu není jinak a dokonce tento konkrétní měsíc má narozeninové květiny hned dvě! Možná se ptáte, k čemu vlastně jsou symbolické květiny měsíce. Věří se, že určité vlastnosti a symboly těchto květů zdědí lidé, kteří se v daný měsíci narodili. Říjnoví oslavenci mají obzvláště štěstí! Jsou s nimi spojeny dva výjimečné květy, kterými jsou krásenka a nádherný zářivý měsíček lékařský. Pojďte se společně s námi podívat na jedinečnou symboliku květů, pro narozeninové květiny měsíce října.

 

Krásenka

Známá také pod názvem kosmos, což je ve skutečnosti řecké slovo, které v překladu znamená harmonii, řád a svět jako celek. Krásenka se stala velmi oblíbenou v Mexiku, kdy je španělští misijní kněží velmi hojně propagovali, když tyto nádherné květy pěstovali ve svých zahradách a částečně ho tak pojmenovali i díky jejich rovnoměrně řazeným okvětním lístků. Krásenka je tedy vyjádřením rovnováhy a pořádku v životě, díky své milosti, symetrii a jednoduché krásy. Její květy jsou podobné sedmikráskovým a najdete je v různorodé škále barev včetně kaštanové, oranžové, růžové, červené, žluté nebo tradiční bílé.

 

Krásenka svým dokonalým, symetrickým vzhledem je ideální květinou do každé zahrady. Její okvětní lístky se točí kolem centra, které má zářivě žlutou barvu. Ve skutečnosti má krásenka velké množství lidových jmen a přezdívek. Mezi nejčastější, se kterými se můžete setkat patří například košíkový květ, pompon, pavoučí sedmikráska a další. Zároveň její název cosmos v překladu znamená vesmír, pokud se tedy někdo bude bavit o vesmíru v květinovém kontextu, bude to s největší pravděpodobností právě o krásence.

 

Krásenka a její symbolika

Mezi hlavní symboly krásenky patří nevinnost, láska a rovnováha. Zároveň se zde v pozadí mísí další významy mezi které patří krása, radost a skromnost. Vůně krásenky v kombinaci s její nádhernou jasnou barvou spojuje myšlenky míru a celistvosti.

 

Co říkají krásenky o říjnovém oslavenci?

Lidé narození v měsíci říjnu jsou díky svému hlubokému spojení s mírumilovným jednáním obvykle velmi vyrovnaní a dokážou si zachovat chladnou hlavu bez ohledu na to, co se kolem nich děje. Jsou to něžné duše, které dávají pozor na své blízké a dokážou vás podržet v každé složité situaci. Jsou to lidé, které nešetří svou láskou a péčí.

 

Měsíček lékařský

Oranžový květ měsíčku je další květinou pro všechny, kteří se narodili v měsíci říjnu. Měsíčky najdete nejčastěji v mahaganové, oranžové, červené nebo žluté barvě. Zároveň je můžete také pořídit v kombinaci těchto hřejivých, podzimních odstínech. Mohou mít jednoduché nebo dvojité květy, které se v průměru pohybují kolem 15 centimetrů. Měsíček lékařský navíc patří mezi oblíbené zahradní rostliny, zejména díky tomu, že přitahuje berušky, parazitické vosy a další hmyz, který chrání zbytek vašich květin před škodlivými škůdci. Ve většině případů se jedná o jednokvěté kultivary, které svou vůní a barvou přitahují včely a další životě důležité opylovače. Jejich hřejivé kouzlo a krása z nich činí tak skvělý dárek pro každého říjnového oslavence.

 

Název měsíček má svůj původ v náboženství, podobně jako tomu je u mnoho dalších rostlin. Původní jméno bylo pod názvem Mary's Gold pojmenované po Ježíšově matce. V dnešní době hrají měsíčky důležitou roli ve svátku, který běžně známe pod názvem dušičky. V mexickém provedení se jedná o den všech duší, nebo Všech svatých. Día de Muertos nebo Día de Los Muertos, tedy Den mrtvých se každoročně koná 1. a 2. listopadu. Během svátečních dnů se rodiny scházejí k uctění památky zesnulého a vzpomínání na všechny blízké, kteří nás už ve fyzickém světě opustili. Lidé v Mexiku věří, že se mrtví během těchto dvou dnů mohou vrátit zpátky k nim, aby navštívili své blízké, které tu zanechali.

 

Měsíček lékařský a jeho symbolika

Měsíčky tradičně symbolizovaly zoufalství a zármutek nad ztrátou milované osoby, což může leckoho překvapit při pohledu na tak veselou a zářivou květinu. Ve skutečnosti však jejich jasně oranžová a žlutá barva ve spojitosti se symbolikou smrti znamená světlo, které odvádí zesnulé na místo jejich posledního odpočinku. Zářivé a teplé odstíny měsíčku symbolizují také teplo a krásu vycházejícího slunce a sílu, kterou musí vzkřísit.

 

Co říkají měsíčky o říjnovém oslavenci?

Rozmanitost měsíčků vzbuzuje v říjnových oslavencům veselost, radost, bohatství, úspěch a přináší jim také velké štěstí v lásce. Lidé narození v měsíci říjnu jsou odhodlaní tvrdě pracovat pro dosažení bohatství a úspěchu, ve kterém jsou často velmi úspěšní.

 

Tip pro nákup měsíčků: Pokud se rozhodnete pro nákup měsíčků, vždy si pozorně prohlédněte květinu, kterou se rozhodnete koupit. Pečlivě zkontrolujte listy i květy, zda neobsahují žádné příznaky nemoci, stopy po škůdcích nebo vadnutí. Kupujte vždy jen ty nejsilnější květy, které najdete s pevnými stonky a zdravě vypadajícími listy.

 

Pokud vaše maminka slaví narozeniny v říjnu, růžová krásenka symbolizující něhu bude ideální volbou pro narozeninovou květinu. Pokud je říjnovým oslavencem vaše partnerka, karmínový krásenka nese poselství hluboké lásky a skutečné přitažlivosti. Zkombinujte je se slunečnicovým měsíčkem a řekněte svým nejbližším, že vám na nich záleží. Pro vaše prarodiče bude nejlepší volbou kytice krásenka v kombinaci s oranžovým měsíčkem, jelikož tato dokonalá kombinace je symbolem dlouhověkosti.

 

Ať už je říjnovým oslavencem kdokoliv z vašich blízkých, krásenkou ani měsíčkem rozhodně chybu neuděláte! Naopak s největší pravděpodobností vaše kytice bude mnohem více oceněna pro svou symboliku a smyslnost, kterou s ní společně vašemu oslavenci předáte. Zamyslet se občas nad konkrétními významy květin může znamenat víc, než si myslíte.

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ YELLOW

KVĚTINOVÝ KOŠ YELLOW

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROMANTIK

KVĚTINOVÝ KOŠ ROMANTIK

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CHANEL

KVĚTINOVÝ KOŠ CHANEL

KVĚTINOVÝ KOŠ BIBIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ BIBIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ CORAL

KVĚTINOVÝ KOŠ CORAL

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVIEN

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVIEN

KVĚTINOVÝ KOŠ BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ DARCIA

KVĚTINOVÝ KOŠ DARCIA

KVĚTINOVÝ KOŠ CELESTINA

KVĚTINOVÝ KOŠ CELESTINA

KVĚTINOVÝ KOŠ CRAZY

KVĚTINOVÝ KOŠ CRAZY

KVĚTINOVÝ KOŠ SANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ SANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z EUSTOMY A FRÉZIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ Z EUSTOMY A FRÉZIÍ

DOROTHY

DOROTHY

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole