We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Narozeninové květiny pro měsíc prosinec

Prosincové narozeninové květiny

 

Vánoce a s nimi nejočekávanější svátky v roce jsou za dveřmi! Prosinec je měsíc plný oslav a příjemné vánoční atmosféry. A co to znamená? Rozhodně víc důvodů k nákupu květin a květinových aranžmá! Co by mohlo být pro prosincové oslavence vhodnějším květinovým dárkem než narcisy, vánoční hvězda a cesmína, tedy oficiální květiny pro měsíc prosinec? V dnešním článku vám prozradíme více o těchto atraktivních květinách, včetně jejich významu a symboliky. Ale hezky popořadě!

 

Narcis bílý (Narcissus): Oficiální květina narození pro prosinec


Jednou z oficiálních prosincových narozeninových květin je narcis (Narcissus). Narcis patří do skutečně obsáhlého rodu kvetoucích rostlin. Často bývá zaměňován s narcisy a březnovou narozeninovou květinou, protože i ty patří do stejného rodu a čeledi Amaryllis. Většina druhů narcisů kvete na jaře, existuje však několik druhů, které se pyšní svými veselými květy i v zimě, jako například právě narcis bílý.

 

Stručná historie a původ prosincové narozeninové květiny

Narcisy pocházejí ze Středomoří. V dnešní době je však najdete ve většině částech světa, včetně Asie, Evropy a Severní Ameriky. Z mnoha rostlin tohoto rodu jsou narcisy bílé neboli paperwhite nejstarší a nejrozšířenější. Vytvářejí trsy jemných a sladce vonících květů. Nenechte se ale zmást názvem, květy mohou být bílé, žluté nebo oranžové. Podle řecké mytologie pochází název této květiny od krásného mladíka jménem Narcis. Ten se příliš upnul na svůj vzhled a dostal trest od Nemesis. Následkem toho se zamiloval do svého odrazu ve vodě a zemřel utonutím. Díky tomuto příběhu se teď označení narcis používá jako přirovnání pro člověka, který si o sobě a zejména o svém vzhledu myslí až přespříliš.

 

Význam a symbolika květu narcisu

Prosincová květina narození běžně představuje čistotu, sladkost a jednoduchost. Květy narcisu jsou také často spojovány s úctou a věrností. Přesto se jejich symbolika a významy liší, protože jsou široce rozšířené v mnoha kulturách.  Například v Číně znamenají květy narcisů prosperitu a bohatství. Pro viktoriánskou dobu však tyto květy představovaly sebestřednost a často byly symbolem pro šanci na změnu.  

 

Květy narcisů podle barev

Narcisy jsou běžně bílé nebo žluté, ale jiné odrůdy vás mohou překvapit oranžovými nebo růžovými květy. Stejně jako u jiných květin se jejich významy liší podle barev. Bílé květy narcisů jsou známým symbolem nevinnosti a čistoty, stejně jako většina bílých květin. Z tohoto důvodu jsou tyto květy skvělým květinovým dárkem pro přátele a rodinu. Hodí se také jako vítací květina pro narození dítěte. 

 

Další běžnou barvou květů narcisů je žlutá. Žluté narcisy, které jsou jasné a veselé jako slunce, symbolizují pozitivní energii, radost a štěstí. Tento typ narcisu je ideální pro energického přítele nebo milovanou osobu. Žluté narcisy jsou skvělé také jako květinový dárek pro někoho výjimečného ve vašem životě.

 

Oranžový narcis  zase představuje pozitivitu a přátelství. Darujte kytici těchto květů příteli a dejte mu najevo, že si vážíte jeho přátelství nebo někomu, komu byste rádi popřáli hodně štěstí. Vzhledem k asociaci s pozitivitou jsou oranžové květy narcisů nejlepší volbou jako dárek pro ty, kteří právě udělaly velký krok a zásadní krok v kariéře nebo osobním životě, jako je nová práce, povýšení nebo nový dům.

 

Tipy pro nákup a péči o květiny narcisů

Rostliny narcisů, ať už v květináčích, nebo jako řezané květiny, jsou krásným květinovým dárkem. Jejich jemné a drobné květy mohou rozzářit jakýkoli prostor v interiéru nebo na zahradě. Mají také nádhernou vůni, díky čemuž se pro mnoho milovníků květin stávají ještě žádanějším! Zde vám přinášíme několik tipů jak zajistit nejlepší péči, pro tyto prosincové květiny.

 

Vždy používejte čistou nádobu nebo vázu a naplňte ji přibližně do poloviny čistou vodou pokojové teploty. Můžete také přidat výživu pro květiny.

Před vložením květin do vázy seřízněte stonky pod vodou pod úhlem 45 stupňů pomocí ostrého nože nebo zahradnických nůžek. Tento postup pomůže snadnějšímu vstřebávání vody.

Květy narcisů vám poděkují, pokud květině dopřejete každé dva až tři dny pravidelnou výměnou vody a opětovné seříznutí stonků.

Nádobu nebo vázu umístěte na chladné místo bez přímého slunečního záření.

 

Poinsettia a Holly: Další prosincové květiny
 

Poinsettia, oblíbená vánoční hvězda a další rostlina pro prosincové oslavence

Ačkoli jsou vánoční hvězdy častěji spojovány s Vánocemi, jsou také považovány za květiny narození pro měsíc prosinec. Poinsettiím se také říká vánoční hvězdy a vánoční květiny, a to kvůli tvaru a barvě "květů", což jsou technicky vzato listeny. Květina je pojmenována po americkém diplomatovi a lékaři Joelu Robertsovi Poinsettovi, který se významně zasloužil o přivezení těchto rostlin z Mexika do Severní Ameriky. Aztékové považovali tyto květy za symbol čistoty. Dnes květy poinsettie znamenají úspěch, dobrou náladu a oslavu. Kromě toho jsou národní květinou Trinidadu a Tobaga a květinovým znakem Madagaskaru.

 

Cesmína

Další prosincovou květinou je cesmína. Je také často spojována se svátečním obdobím, protože má veselý vzhled, který vyzařuje živé odstíny červené a zelené. Už jen z tohoto důvodu jsou cesmíny, zejména anglické nebo evropské cesmíny, často vyhledávány pro sezónní dekorace.

Mějte však na paměti, že cesmíny mají pichlavé a ostré listy, proto při jejich aranžování dbejte zvýšené opatrnosti. Už jen díky této vlastnosti jsou cesmíny symbolem bojovnosti, bolesti a lsti. Znamenají také agresivitu a obranářství. Pozitivní je však i to, že cesmíny jsou spojovány se štěstím a optimismem. Křesťané věří, že plody cesmíny jsou ve skutečnosti bílé, ale zbarvené do červena Kristovou krví. Ostnaté listy zase představují trnovou korunu.

 

Další oblíbené květiny v prosinci


Karafiáty


Karafiát, jinak známý jako hřebíčkovec růžový, je jednou z nejoblíbenějších řezaných květin s širokou škálou dostupných barev. Obecně tyto barevné květy vyjadřují odlišnost, fascinaci a lásku, ale jejich různé barvy květů vyjadřují více významů. Jedním z konkrétních příkladů jsou bílé karafiáty, které představují čistou lásku a štěstí. Červené karafiáty naopak často znamenají obdiv a hlubokou lásku a náklonnost. Fialové karafiáty jsou symbolem rozmarnosti, zatímco růžové květy karafiátů znamenají věčnou lásku matky.

 

Gardénie

Gardénie je další oblíbenou květina v prosinci. Své jméno získala díky známém botanikovi Alexandru Gardenovi. Tyto sladce vonící květiny jsou klasicky oblíbené na svatbách, zejména bílé odrůdy. Čistota a láska patří k mnoha významům těchto květin. Jsou také spojovány mimo jiné s důvěrou, obnovou, intuicí, sny a sebeochranou. Darování gardénií je navíc způsob, jak vaší vyvolené říci: "Jsi krásná".

 

Tulipány

Tulipány jsou známé svými velkými, nápadnými a pestrobarevnými květy, běžně v červené, bílé, růžové nebo žluté barvě. V řeči květin tulipány obecně znamenají dokonalou lásku. Stejně jako květiny pro prosincové narozeniny a další květiny však jejich barvy dávají různé významy. Červené tulipány často znamenají pravou, vášnivou lásku, zatímco bílé tulipány znamenají odpuštění. Oblíbené jsou také fialové tulipány, které symbolizují královskou rodinu.

 

Ať už zvolíte pro prosincové oslavence jakoukoliv květinu, vždy udělejte hlavně radost, vykouzlete úsměv na tváři obdarovaného. A to je to, o co jde především!

 

 

From our offer

SCALA

SCALA

ALICE

ALICE

APOLENA

APOLENA

AUGUSTINA

AUGUSTINA

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CATHARINA

CATHARINA

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DARCIA

DARCIA

DESIRE

DESIRE

DIANA

DIANA

DORA

DORA

DURIANA

DURIANA

ELEN

ELEN

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SPRING

SPRING
Not for sale

SOFIE

SOFIE

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

PIPA

PIPA

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole