We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Narozeninové květiny pro měsíc leden

Lednové narozeninové květiny

Charismatický karafiát a křehká sněženka jsou dokonalou dvojicí květin pro měsíc leden. I když jsou oba druhy spojovány s měsícem lednem, to je asi všechno, co mají tyto krásné rostliny společného! V dnešním článku se však na obě z nich podíváme trochu více zblízka. Prozradíme si jejich obecné vlastnosti, symboliku a důvod, proč byste právě některou ze zmíněných květin měli věnovat jako narozeninovou květinu lednovému oslavenci. Tohle a mnohem víc vás čeká právě v dnešním článku.

 

Lednová květina narození: Karafiát


Vědecký název karafiátu nese jméno Dianthus caryophyllus a v překladu z řečtiny znamená nebeská květina nebo květina bohů.

 

Význam a symbolika karafiátů

Karafiát se vyskytuje v mnoha barvách a díky tomu může mít více než jeden význam. Například tmavě červený karafiát symbolizuje hlubokou lásku, růžový karafiát náklonnost. Bílý karafiát symbolizuje nevinnost, zatímco žlutý karafiát je symbolem odmítnutí. Mnozí křesťané věří, že růžový karafiát vyrostl ze slz Panny Marie. Tak se růžový karafiát pro mnohé stal symbolem nehynoucí mateřské lásky, což z něj činí ideální dárek ke Dni matek.

 

Zajímavosti o karafiátech

Karafiáty lze použít nejen jako nádhernou dekoraci do vázy, ale také při vaření a pečení, protože se jedná o jedlé květiny! Ovšem nečekejte žádný kulinářský zážitek často jsou květy karafiátu popisovány jako mdlé. Kromě toho je vinaři, pivovary a lihovary často využívají k aromatizaci svých výtvorů. Někteří lidé naopak využívají karafiáty k léčbě kožních problémů, vypadávání vlasů a jako pomoc při léčbě svalového napětí. V dnešní době se tyto květy často používají v parfémech pro jejich hřebíčkovou vůni.

 

Zatímco v dnešní době najdete karafiáty ve všech barvách duhy, ne vždy tomu tak bylo. Jejich přirozené odstíny jsou růžovofialové. Odstíny jako je například zelená, oranžová, červená, bílá a žlutá jsou výsledkem selektivního šlechtění v průběhu let. Naopak za sytě modré a fialové barvy můžeme poděkovat genetickému inženýrství. Pokud si chcete trochu pohrát, můžete barvu karafiátů dokonce poměrně snadno změnit. Jednoduše ponořte bílý květ do směsi potravinářského barviva a vody, za necelých 24 hodin květ vstřebá nový odstín a vy si vytvoříte svůj vlastní originální květ.

 

Co říkají karafiáty o lednových oslavencích?

Barevný kontrast k chladným lednovým měsícům vyjadřují karafiáty podle svého odstínu různé věci. To, co říkají o lidech narozených v prvním měsíci roku, však zůstává neměnné. Jste upřímní, praktičtí a neuvěřitelně věrní. Láska, kterou máte ke svým přátelům a rodině, je nevyčíslitelná.

 

Tipy při nákupu karafiátů

Při nákupu karafiátů dbejte na to, aby nebyly vidět tyčinky. Pokud jsou vidět, květiny mají již předurčenou krátkou žvotnost a budou trpět díky nesprávnému zacházení. Tyto květy jsou také velmi citlivé na ethylen, proto je uchovávejte dál od misky s ovocem. Pokud máte talent na pěstování rostlin, proč si si nezkusit vypěstovat vlastní karafiáty? S trochou snahy si můžete přímo u vás na zahradě vypěstovat krásné karafiáty bez sebevětšího úsilí.

 

Sněženky, další narozeninové květy pro lednové oslavence


Pokud chcete zjistit doslovný význam sněženek, budete muset zabrousit hlouběji do řecké mytologie. Vědecký název sněženky je Galanthus, což v překladu znamená řecky mléčný květ.

 

Význam a symbolika sněženek

Na rozdíl od karafiátu nemá sněženka tak pozitivní konotaci, protože se dříve běžně vyskytovala na hřbitovech a symbolizovala smůlu. V poslední době se však stala symbolem naděje, protože je jednou z prvních květin, na které se můžeme s koncem zimy těšit.

 

Zajímavosti o sněženkách

Název této květiny vůbec nesouvisí se sněhem. Možná je to trochu šokující, ale od 15. do 17. století ženy často nosily bílé visací náušnice ve tvaru kapky. Právě sněženka se těmto náušnicím podobá a právě odsud pochází její název. Legenda praví, že poté, co Bůh vyhnal Evu z rajské zahrady, seslal na ni nepřetržitý sníh. Zapříčinit to, že půda v okolí se stala neúrodnou a studenou. Když Eva seděla a plakala nad svým osudem, objevil se anděl a začal ji utěšovat. Anděl chytil sněhovou vločku a lehce na ni dýchl. A poté, co se vločka snesla na zem, proměnila se v krásnou sněženku. O těchto květinách se psalo již v opravdu rané historie lidstva. Ve 4. století př. n. l. je popsal klasický například řecký autor Theofrastos.

 

Co říkají sněženky o lednových oslavencích?

Sněženky v sobě nesou implikace krásy a naděje, což se promítá do toho, že lednové děti mají většinou optimistický pohled na svět. Oceňují také jemné věci v životě a mají hluboké pochopení pro dobrou estetiku.

 

Tipy pro nákup sněženek

Květy kupujte těsně před rozkvetením, když jsou listy ještě jasně zelené. Díky tomu vám doma ve váze vydrží co nejdéle živé. Pokud byste si je chtěli vypěstovat sami, jistě vás potěší, že sněženky patří k nejsnadněji pěstovatelným květinám vůbec.

 

Nákup květin k lednovým narozeninám


Protože k lednu není připojena jedna, ale hned dvě květiny, je vaše obdarování mnohem jednodušší, než se možná zdá! Zatímco sněženka je díky své přímočaré konotaci naděje stálejší, význam karafiátu se mění s jeho barvou, takže si svůj dárek můžete dokonale přizpůsobit. Zkuste smíchat sněženky s některým z barevných karafiátů a vytvořte tak skutečně osobní vzkaz pro své blízké. Možná se vám to na první dobrou zdá nepoveditelné, opak je však pravdou! Růžové karafiáty symbolizují vděčnost, takže jejich spojení se sněženkami je skvělým způsobem, jak poděkovat rodičům, kamarádům nebo vašim nejbližším za vše, co pro vás v průběhu let udělali.

 

Pro partnera či partnerku

Tmavě červené karafiáty symbolizují náklonnost a jediečnou lásku, takže jsou ideálním dárkem k výročí svatby nebo pro někoho, s kým vás pojí romantické vztahy. Zde z vybrané dvojice právě sněženky sdělí vzkaz, že doufáte, že v nadcházející době věnujete více něhy než obvykle!

 

Pro vaše prarodiče

Bílé karafiáty představují štěstí a čistou lásku, což z nich činí bezchybný květinový dárek pro vaše prarodiče k narozeninám - nebo k jakékoli jiné příležitosti. Poselství sněženek opět vypovídá o přání, aby váš vztah ještě dlouho kvetl.

 

Pro přítele nebo kolegu

Světlejší červené karafiáty symbolizují obdiv a jsou skvělým vzkazem pro vašeho kolegu, se kterým spolupracujete. Sněženka plná naděje navíc dodává vašemu kolegovi pocit, který mu říká, že pro vás představuje vzor, a že toužíte být jako on.

 

Hledání krásy v neznámém

Pokud jde o lednové květiny k narození, jejich příběhy jsou téměř stejně zajímavé jako jejich krása. Ačkoli sněženka a karafiát nemohou být na první pohled skutečně nesrovnatelné a rozdílné, každá z nich přináší do měsíce a do každé kytice, svou jedinečnou symboliku a cit pro jedinečnost a krásu.

 

 

From our offer

SCALA

SCALA

ALICE

ALICE

APOLENA

APOLENA

AUGUSTINA

AUGUSTINA

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CATHARINA

CATHARINA

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DARCIA

DARCIA

DESIRE

DESIRE

DIANA

DIANA

DORA

DORA

DURIANA

DURIANA

ELEN

ELEN

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SPRING

SPRING
Not for sale

SOFIE

SOFIE

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

PIPA

PIPA

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole