We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Narozeninová květina pro měsíc září

Zářiové narozeninové květiny

 

Při pohledu do kalendáře jste zjistili, že v září vás čeká několik oslav narozenin a vy už teď máte stres z toho, co pořídit zářijovým oslavencům? Máme pro vás jednoduché, efektivní a hlavně funkční řešení. Abyste udrželi narozeninové dary stále osobní a zároveň promyšlené, řezané květiny měsíce budou nádherným dárkem s přidanou hodnotou. Pro měsíc září se květinami měsíce staly nádherné a oblíbené astry a povíjnice trojbarvá. Pokud vás zajímá historie a symbolika květin, spojených s měsícem září, dnešní článek pro vás bude ideálním čtením!

 

Květina měsíce září: Astra


Stručná historie a původ aster

Oficiální a první květinou spojenou s měsícem září je astra. Tato nádherná květina, která pochází z čeledi Asteraceae, ve které jsou například také kopretiny nebo sedmikrásky. V divoké přírodě se astry vyskytují nejčastěji v jižní Evropě nebo v Severní Americe.

Astry jsou mnohým lidem známé také pod názvem hvězdnice, mrazivky, čínské astry nebo sedmikrásky. Navíc astry nejsou jenom krásným doplňkem, ale mají významné místo v tradiční medicíně a pro mnohé tradiční domorodé kmeny hrají zásadní roli. Například naši starověcí předci používali astry k vypalování negativní energie. A to jak z lidského těla pomocí kouření, tak i z pálení květin, které mělo vyhnat negativní vlivy z celé oblasti. Domorodé kmeny dodnes využívají květiny jako léčbu proti bolesti svalů, hlavy nebo nachlazení.

Název astra pochází z řeckého slova pro hvězdu, který je už na první pohled spjatý se tvarem květu aster. Ovšem nejen to! Další symbolika spojená s hvězdou pochází z řecké mytologie a příběh je spojen s bohyní řeckých Titánů padajících hvězd a nočních věštců, tedy bohyní Asterií. Podle legendy astry pocházejí ze slz bohyně, která plakala, když viděla jak málo hvězd je na obloze.

 

Významy a symbolika aster

Jak jsme již zmínili v úvodu, astra je oficiální květinou pro měsíc září, čímž nese spoustu významů a symboliky spojenou právě s tímto měsícem. Astra obecně vyjadřuje víru, lásku, úspěch a moudrost. Značí také statečnost, trpělivost a štěstí.  V některých kulturách jsou květy ve tvaru hvězdy spojeny s významem smutku ze smrti milované osoby, jejíž duše se dostala právě do nebe, kde září jako hvězda na obloze. Ve viktoriánské éře květina představovala kouzlo a šarm. Astry jsou navíc jedny ze dvou oficiálních druhů květin na oslavu k 20. výročí svatby, druhou květinou určenou pro tuto speciální událost je nádherná lilie.

 

Astry můžete pořídit v různých odstínech od fialové, bílé, růžové nebo i v červené barvě. Fialové květy aster patří pravděpodobně mezi ty nejběžnější a zároveň nejuznávanější. Stejně jako ostatní květy fialové barvy znamenají královskou hodnost, moudrost a výjimečnost, jelikož už historicky je fialová barva známým znakem královské rodiny a hodnosti. Bílé astry naopak symbolizují nevinnost a čistotu. Představují také nové začátky, proto jsou vhodnou volbou nejen jako narozeninový dárek pro zářijové oslavence, ale také na oslavu nové práce, narození miminka nebo k promocí. Květy růžových aster jsou naopak znázorněním lásky a citlivosti, kdežto červená barva u aster symbolizuje nehynoucí oddanost.

 

Tipy při nákupu řezaných aster

Narozdíl od jiných řezaných květin astry dokonale fungují jako akcent nebo jako výplňové květy do kytici a to v různých typech kytic. Ovšem to není jediné využití nádherných aster a kytice ve které astry budou dominovat nebo bude dokonce složená pouze s aster bude vypadat nádherně! Zde vám přinášíme několik tipů pro nákup aster, abyste měli jistotu, že kupujete skutečně květiny v nejlepší kondici.

 

●     Nekupujte předčasně sklizené astry, protože jejich uzavřené pupeny se nikdy neotevřou.

●     Hledejte astry se dvěma až čtyřmi květy na jednom stonku.

●     U řezaných aster sledujte, zda nemají známky nemoci nebo plísně. Žloutnoucí nebo načernalé listy naznačují špatné skladovací podmínky.

●     Po nákupu aster ihned vybalte kytici z obalu a seřízněte stonky pod úhlem. Odstraňte listy, které by byly ve váze pod hladinou vody a teprve poté kytici umístěte do vázy. Pokud chcete pomoct prodloužit životnost vašich květů, můžete do vody přimíchat květinovou výživu.

●     Astry běžně ve váze vydrží po dobu 5 až 10 dnů. Jejich zdraví můžete velmi snadno pozorovat na okvětních lístcích nebo listech, které jsou náchylné k vadnutí. Proto je důležité pravidelně kontrolovat kytici, abyste se mohli případně odumřelých květin nebo listů zbavit.

 

Povíjnice trojbarvá

Měsíc srpen nemá ovšem pouze jednu jedinou květinu měsíce, naopak, další květinou pro oslavence v měsíci září je povíjnice trojbarvá. V anglickém překladu Morning glory znamená doslova ranní sláva, se kterou je spojena jedna její zajímavost. Tato květina začíná kvést brzy z rána a během dne umírá. Zároveň je také květinou na oslavu 11. výročí od svatby.

 

V řeči květin představuje neopětovanou lásku, která je znovu symbolicky spojená s její krátkou životností. Symbolizuje také náklonnost, smrtelnost, smutek nebo vzkříšení. V čínské tradici tyto květiny znamenaly den, kdy se milenci mohli setkat. Legenda spojená s touhle symbolikou vypráví příběh, když se dva mladí do sebe zamilovali, svou lásku dali na první místo a tak začali zanedbávat své povinnosti. Bohové je oddělili na dva různé břehy řeky a dovolili jim se setkat pouze jeden den v roce.

Květy povíjnice můžete najít také v různých barevných variantách včetně fialové, modré, bílé, žluté nebo červené. Primární symbolika bílé povíjnice vyjadřuje čistotu, nevinnost, zatímco červená barva je symbolem silného srdce. Nejčastější barvou povíjnice je fialová. Během léta ji spatříte v našich končinách skutečně v hojném množství.

 

Ať už zvolíte tradiční astru, nebo méně známou povíjnici, můžete si být jistí, že úsměv na tváři a skutečnou radost za promyšlený, tematický a symbolický narozeninový dárek. Květiny jsou sázkou na jistotu, avšak květina měsíce je skutečným promyšleným překvapením a potěšením zároveň. Každý oslavenec jistě ocení nápad, který jste do dárku vložili. Povíjnice bude vhodnější volbou jako ozdoba na letní oslavu pro oslavence, už z důvodu její krátké životnosti. Astry budou naopak vhodné do kytice, jako řezané květiny, které dokonale odrazí symboliku květin. Nakombinujte dokonalou variaci barev a druhů aster a vytvořte tak dokonalou kytici pro zářijové oslavence.

From our offer

SCALA

SCALA

ALICE

ALICE

APOLENA

APOLENA

AUGUSTINA

AUGUSTINA

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CATHARINA

CATHARINA

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DARCIA

DARCIA

DESIRE

DESIRE

DIANA

DIANA

DORA

DORA

DURIANA

DURIANA

ELEN

ELEN

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SPRING

SPRING
Not for sale

SOFIE

SOFIE

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

PIPA

PIPA

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole