We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Květomluva

Řeč květin

Už dlouho si říkáte, že byste se rádi naučili některý z cizých jazyků a pořád se k tomu ne a ne dostat? Přemýšlíte zda zvolit energickou italštinu, užitečnou němčinu nebo snad romantickou francouzštinu? A co takhle zkusit něco úplně jiného a podívat se na řeč květin. Zní to trochu legračně, ale opak je pravdou! Řeč květin je velice praktická pomůcka do vašeho života a pomůže vám usnadnit mnoho situací a hlavně výrazně zkrátit dobu výběru květin pro konkrétní lidi a situace.

 

Každá květina má svůj význam, některé představují lásku - to nejspíš tušíte, že tato hodnost zůstává hlavně rudým růžím, jiné v sobě naopak skrývají sílu nebo jen tak předat trochu radosti a rozjasnit vám den. Existují dokonce květiny, které jsou nositelem radosti, není divu že se jedná o veselé slunečnice a jiřiny. Ovšem to je pouze drobná ochutnávka opravdové říše řeči květin. Chcete si rozšířit znalosti a poodhalit význam floriografie? V dnešním článku naleznete  opravdový rychlokurz řeči květin, díky kterému může být váš další výběr kytice mnohem snadnější.

 

Co je to jazyk květin?

Ano, pravděpodobně jste správně usoudili, že o lidskou řeč nepůjde, ale co taková řeč symbolů a významů? Každá květina nese svůj zvláštní význam nebo symboliku, která se jednoduše přenese do situace, ke které ji chcete věnovat. Ovšem pozor, nezáleží pouze na konkrétním druhu rostliny, ale zapadá sem mnohem víc faktorů, než byste si možná pomysleli. Význam může ovlivnit například barva nebo počet věnovaných květin. Krásným příkladem toho je například narcis. Pokud věnujete jeden, znamená to smůlu, naopak pokud věnujete kytici narcisů, ta už nese význam štěstí. Proto jakmile jednou pochopíte význam květin, můžete začít krásně experimentovat s kyticemi a květinovými aranžmá, přičemž budete přesně znát význam věnované kytice.

 

Rychlá historie jazyku květin

Jazyk květin je úzce spojován s viktoriánskou dobou, zejména za vlády královny Viktorie. Právě v tuto dobu byly květiny nejvíce využívány jako prostředek ke komunikaci a vyjádření emocí a našich pocitů druhým, což bylo mimo tehdejší etiketu. V dnešní době bychom mohli bez váhání říci, že květiny byly rozhodně jednou z uznávaných flirtovacích metod! V této době byly květiny často zasílány ve formě malých kytic, které obvykle obsahovaly směs bylinek a jednu květinu, která měla předat onu zprávu. Tato květina byla navíc zabalena v krásném krajkovém ubrousku. Právě nápádníci využívalu tuto formu kominikace, jako vyjádření zájmu o konkrétní dívku a po tomto činu, vždy čekali na její reakci. A jak zjistili, zda uspěli? Není to snadné jako dnešní chatování na messengeru, ovšem mělo to opravdu své kouzlo! Pokud žena držela kytici v pravé ruce a v úrovni srdce, bylo to jasné ano. Naopak pokud kytici držela směrem dolů, měl nápadník smůlu a musel se snažit jinde. Navíc držení kytice v levé ruce symbolizovalo zápornou odpověď, a naopak v pravé ruce kladnou. Na dnešní dobu to zní opravdu komplikovaně, ovšem uznejte že ono magické kouzlo tam určitě je! A není divu, že právě od této doby se kytice začaly posílat jako vyjádření vašich sympatií nebo lásky, kdy se nám tato krásnou tradici daří držet až dodnes.

 

Květiny a jejich příležitosti

Pravděpodobně se tedy ptáte, jaké květiny jsou vhodné pro jakou situaci. V dnešním článku si uděláme pouze rychlý náhled, abyste měli představu a v dalších dílech se můžete těšit na speciály věnované konkrétním situacím a jejich vyvoleným květinám.

 

Květiny symbolizující lásku

Zejména díky svátku svatého Valentýna si pozornost získaly zejména rudé růže, které jsou v dnešní době opravdu nezaměnitelným symbolem lásky, vášně a sympatie. Ovšem nejen červená růže nese význam vzájemných citů, a proto by další květiny se stejným symbolem neměly být opomíjeny. Další květy se stejnou symbolickou zprávou jsou například jiřiny, které nesou význam silného pouta, nebo červené tulipány jsou ideální volbou pro vaši spřízněnou duši. Nejlépe uděláte když je navíc věnujete v romantické červené barvě. Rozhodně bychom neměli opomenout také pivoňky, které patří mezi jedny z nejoblíbenějších letních květin a možná trochu překvapivě také karafiáty, které jsou naopak v našich končinách využívány ke smutečním obřadům. I u karafiátů je vhodné dbát na to, jakou barvu věnujete, nejlepší volbou pro vyznání lásky je rozhodně tmavě červená, jejíž význam nese hlubokou lásku a náklonnost.

 

Květiny pro přátelství

Květiny ovšem nejsou pouze romantickou záležitostí! Naopak je dobré také nezapomínat v tomto směru na vaše cenné přátele a pečovat tak o vaše přátelství a kamarády. Možná se tedy ptáte a jaké květiny věnovat přátelům? Zde je odpověď!

Co se týká barvy, nejčastější barvou spojovanou s květinami a přátelstvím je bezesporu žlutá barva. Proto není divu, že velmi oblíbenými květinami pro přátele jsou právě žluté růže. A není to velké překvapení, z kytice žlutých růží doslova srší radost a štěstí, což jsou hned dvě vzácné vlastnosti, které by neměly chybět v žádném přátelství. Mezi další oblíbené květy přátelství patří také frézie, které mimo krásný vzhled doručí také bezkonkurenční vůni. Pokud chcete zvolit trochu netradičního, alstroemérie vám může udělat skvělou službu. Vzhledem trochu exotická, ovšem svým významem naprosto ideální jako kytice, pro vaše přátele. Hlavním symbolem alstroemérie je respekt, humor a porozumění, což jsou vlastnosti doprovázené každé přátelské pouto.

 

Květiny pro uznání

Květiny symbolizující uznání patří k těm nejdůležitějším, na které bychom rozhodně neměli zapomínat. Ať už se jedná o naši maminku, která z nás vychovala takové osobnosti, kterými dnes jsme, nebo naše kamarádka, která naopak při nás stála v těch nejtěžších chvílích. Může to být babička, teta, kolegyně, kamarád nebo klidně i přítel či manželka. Zkrátka květiny pro všechny, kterým jste za svůj život za něco vděční a rádi byste jim to dali najevo právě touhle formou. Růže v levandulové barvě jsou nejlepší volbou z řady růží, které můžete pro tuto speciální situaci zvolit. Jejich jedinečnost je stejně tak magická jako dík, který cítíte k obdarované osobě. U růží ještě ale chvilku zůstaneme a to konkrétně u růžových, které jsou ideální volbou pro ženy a to zejména pro maminky a babičky, jelikož nemají žádný romantický podtón, naopak jsou ideálním poděkováním za mateřskou lásku, kdežto meruňkové růže stojí za vděčnost spojenou s kamarádstvím. Dále orchideje jsou poněkud častou volbou, kterou můžete sdělit právě vaši úctu a vděčnost. Navíc je to jedna z mála květin, která bude svou krásou váš vděk připománat ještě dlouho poté, co ji darujete. U kamélií je dobré dát si pozor na barvu, růžová u nich dává najevo pocit, že vám někdo blízký opravdu chybí a vy po něm neprodleně toužíte, všechny ostatní barvy jsou ale vhodné jako květiny uznání a úcty. A jako poslední květinu v našem opravdu úzkém výběru nesmíme zapomenout na nádherné hortenzie, které jsou symbolem vděčnosti a pochopení.

 

To by byl jen opravdu krátký náhled do magické řeči květin, o které by se dalo psát hodiny. Vy se ale můžete v dalších dílech těšit na květiny vhodné pro konkrétní situace a další články plné informací více, či méně spojenými právě s tématem kouzelné řeči květin. Proto nás nepřestávejte pravidelně sledovat, ať vám náhodou něco neunikne.

 

 

 

 

From our offer

SCALA

SCALA

AGNES

AGNES

ALENKA

ALENKA

ALICE

ALICE

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ
SPRING

APOLENA

APOLENA

ARIANA

ARIANA
Not for sale

AUGUSTINA

AUGUSTINA

BARBIE

BARBIE

BEATRIX

BEATRIX

BELISE

BELISE

BERENIKA

BERENIKA

MILKA SRDCE 165g i

MILKA SRDCE 165g

RAFFAELLO 150g i

RAFFAELLO 150g

MERCI 250g i

MERCI 250g

BONBONIERA MILKA 110g i

BONBONIERA MILKA 110g

MON CHERI 157,5g i

MON CHERI 157,5g

TOFFIFEE 125g i

TOFFIFEE 125g

TATIANA ČOKOLÁDOVÝ MIX 172g i

TATIANA ČOKOLÁDOVÝ MIX 172g

BOHEMIA SEKT DEMI SEC 0,75l i

BOHEMIA SEKT DEMI SEC 0,75l

ČERVENÉ VÍNO 0,75l i

ČERVENÉ VÍNO 0,75l

PLYŠOVÝ MEDVĚD i

PLYŠOVÝ MEDVĚD

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

BLANDINE

BLANDINE

CARMEN

CARMEN

CAROLINE

CAROLINE

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DESIRE

DESIRE

DURIANA

DURIANA

ELIEN

ELIEN

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole