We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jarní květiny

Tři druhy květin, které jsou pro jaro typické

Jaro je roční období, které má většina z nás v lásce. Přece jenom opadne sníh, odejdou i poslední zimní mrazíky a opět se k nám dostaví vyšší teploty a sluníčko, které nás hřeje do zad při každém kroku. K tomuto ročnímu období se taky řadí mnoho květin. Přece jenom právě nyní příroda rozkvétá do mnoha různých barev. Pojďme si říct nyní několik květin, které jsou pro jaro typické.

Pokud budete mít v plánu obdarovat svou ženu krásnou kyticí, určitě byste ocenili vědět, z jakých květin by se měla kytice uvázat, aby působila jarně. Než vám tři nejvíce typické jarní květiny

představíme, musíme podotknout, že do kytice nezapomeňte nechat uvázat i mnoho zeleně.

Nyní si tedy pojďme vyjmenovat tři jarní květiny, z nichž by se měla vázat typicky jarní kytice.

Tulipány

S tulipány jsme se mohli v květinářstvích setkávat už v lednu. Tulipány, které jste si mohli zakoupit v době ledna a února, byly takzvané zimní, tudíž byly zvyklé na velice studenou vodu. Květinářky obvykle doporučovaly do květiny přidávat led, aby vám tulipány déle vydržely.

Zimním tulipánům je však konec. Na pulty květinářství se dostaly už typické tulipány, které mají přinášet jaro do domácností. Určitě si zamilujete pestrost – tulipány dnes seženete v mnoha různých barvách, které si zamilujete. Nebojte se je kombinovat – čím barevnější kytice, tím větší radost udělá.

Narcisy

V posledních letech jsme si oblíbily i narcisy. Tyto květiny přichází do květinářství až s jarem, nikoliv dříve. Jejich pestrá žlutá barva rozsvítí každou domácnost, i když venku sluníčko zrovna není.

Hyacinty

Další typicky jarní kytičkou je hyacint, který seženete v mnoha barvách. Co je však pro hyacint typické, tak je to, že se dává do vázaných kytic velice zřídka. Většinou seženete Hyacint v květináči, který vám udělá hezkou okenní jarní dekoraci.

 

Narcisy a co byste o nich měli vědět

Jaro je krásné roční období, během kterého všechno kolem rozkvétá. Příroda se opět probouzí ze zimního spánku, opadávají poslední zimní mrazíky. V současné době najdete venku více barev než obvykle, proto si kousek této pestrosti, kousek tohoto krásného jara přineste i do své domácnosti. Co třeba po práci zamířit do květinářství, kde si koupíte tu nejkrásnější kytici z jarních květin?

Pro jaro jsou typické mnohé květiny. Například v době, kdy se začíná oteplovat, se nám na zahradě ukážou první sněženky, kterým nevadí ještě zbytek sněhu, který zůstal v záhonech. Poté se vyskytnou i bledule a následuje růst už barevnějších květin, k nimž se řadí například tulipány.

Letos jsme se s takovými tulipány mohli setkat už poměrně brzy. Setkali jsme se s nimi už v lednu, kdy se v květinářstvích začaly prodávat takzvané zimní tulipány, které milovaly zejména ledovou vodu (květinářky mnohdy doporučovaly, abyste si do váz s vodou přidávali kousky ledu). Nyní však na pultech v květinářstvích najdeme typicky jarní tulipány, které už ledovou vodu nepotřebují.

Co jsme však v lednu či v únoru jen tak někde nesehnali, jsou narcisy. Narcisy jsou typicky jarní kytičky, které přináší jaro a připomínají, že zanedlouho přijdou velikonoční svátky.

Více informací o narcisu:

Narcis je krásná květina, která je typickán svým pestře žlutým zbarvením. V květinářstvích najdete narcisy jak v řezané podobě, tak v květináči. Mnohým z nás každým rokem vyrostou na zahradách. Jedná se o vytrvalé pozemní rostlinky, které mají cibule.

I když známe převážně ten druh, který je výrazně žlutý, existuje druhů narcisu mnohem víc. Po celém světě se nachází více jak šedesát druhů této květiny, nejvíce druhů najdeme v Evropě (konkrétně v jižní Evropě), kde je narcis nejvíce rozšířený. Hojně ho najdeme i v severní Africe či v Asii.

Narcis a Česká republika

V České republice jsou známé jen dva druhy narcisu. První z nich je narcis žlutý, který je znám svým žlutým, pestrým zbarvením, druhý z nich je narcis bílý, který má okvětní lístky bílé, střed výrazně žlutý.

From our offer

ALENKA

ALENKA

ALICE

ALICE

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ

SVĚŽÍ KYTICE TULIPÁNŮ
SPRING

AUGUSTINA

AUGUSTINA

CAROLINE

CAROLINE

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

DESIRE

DESIRE

VIVIEN

VIVIEN
OUR TIP

TULIPÁNY

TULIPÁNY

SPRING

SPRING
Not for sale

PIPA

PIPA

BONITA

BONITA

RACHEL

RACHEL

FRIDA

FRIDA

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX

BONITA SET 1

BONITA SET 1

ASTER

ASTER

SESTAVTE SI KYTICI RŮŽÍ

SESTAVTE SI KYTICI RŮŽÍ

TULIPÁNY + FREZIE

TULIPÁNY + FREZIE
Náš
TIP

DEBY

DEBY

CRAZY

CRAZY

KYTICE GERBER

KYTICE GERBER

LONY

LONY

EUSTOMA + FREZIE

EUSTOMA + FREZIE

NANCY

NANCY

FREZIE + SANTINY

FREZIE + SANTINY

SERENA

SERENA

BONITA SET 2

BONITA SET 2

BONITA SET 3

BONITA SET 3

SET BONITA 4

SET BONITA 4

ORIGINAL

ORIGINAL

CHRYZI

CHRYZI

KVĚTINOVÝ KOŠ LOVE

KVĚTINOVÝ KOŠ LOVE

KVĚTINOVÝ KOŠ KLASIK

KVĚTINOVÝ KOŠ KLASIK

TULIPÁNY + MILKA 110g

TULIPÁNY + MILKA 110g

TULIPÁNY + RAFFAELLO 150g

TULIPÁNY + RAFFAELLO 150g

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole