We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jak na skvrny od pylu

Jak zaručeně odstranit skvrny od pylu?

Lilie jsou zaručeně nadčasově krásné, plné oslnivé vůně, barev a elegance. Stalo se vám už ale někdy, že jste se při přičichnutí jejich oslnivé vůně přiblížili až tak blízko, že vám na oblečení zůstaly jasně oranžové šmouhy od pylu? Určitě jste nebyli jediní, kterým se to přihodilo! Tyto jemné částice jsou primárně určeny pro včely, bohužel ale také dokážou pěkně pevně držet na oblečení. Ale nemusíte ihned panikařit, že je vaše oblíbená halenka na odpis, existuje totiž spolehlivý trik, jak zaručeně odstranit pylové skvrny z oblečení rychleji, než se stihnou dostat ještě dál! V dnešním článku si představíme hned několik praktických tipů, které vám pomůžou zatočit s těmito skvrnami a šetrně se jich zbavit.

 

 

Pyl na oblečení

Pokud spatříte, že se pyl drží na vašem oblečení, v žádném případě se ho nedotýkejte ani postiženou oblast nijak nenamáčejte. Ideálně si opatrně vyslečte daný kousek oblečení, vezměte jej ven a pořádně s ním zatřeste. Tímto způsobem odstraníte alespoň nějaké částice pylu, které se nestihly přilepit tak pevně. Poté přichází na řadu lepící páska! Opatrně pomocí lepivé strany začněte odstraňovat pyl z látky, většina pylu by tímto způsobem měla snadno a rychle zmizet.

 

Pokud ani lepící páska nepomůže v boji s nechtěným pylem, přichází na řadu radikálnější řešení v podobě namáčení. Namočte vaše oblečení na půl hodiny do studené vody. Ujistěte se, že voda je opravdu studená, nikdy ne horká! Horká voda by naopak mohla způsobit trvalé skvrny. Pečlivě, alespoň 2x po namočení váš kousek opláchněte a poté použijte obvyklý odstraňovač skvrn a vyperte podle instrukcí, které jsou uvedeny na textilu. Poté váš kousek nechejte běžně uschnout a tadá! Vypadá opět jako nový!

 

Pyl na koberci a nábytku

Vaše nádherná kytice lilií zasypala pylem váš nádherný krémový koberec nebo novou pohovku? To je nepříjemné! Ovšem trik s lepící páskou funguje na koberce a podlahy stejně dobře, jako na oblečení. Navíc ještě lépe uděláte, když zároveň použijete ruční nástavec od vysavače a opatrně shora začnete pyl likvidovat. Pokud stále vidíte zbytky pylu na koberci, použijte suchou houbičku s kapkou octového roztoku. Octový roztok připravíte velmi jednoduše pomocí jednoho dílu octu na dva díly vody. Tento roztok ale vždy raději otestuje na méně viditelném místě. Pyl z koberce nikdy neotírejte, protože byste ho naopak mohli zanést ještě hlouběji do kobercových vláken.

 

Zatočte s pylem u samotného zdroje

Pokud se chcete vyhnout manipulaci s lepící páskou nebo následným čištěním. Můžete s ním zatočit hned u samotného zdroje. Tím nechceme říct, ať už nikdy nekupujete lilie, naopak to by byla velká škoda si odpustit tyto nádherné květiny jenom kvůli trablem s pylem. Zaměřte se na jejich květy, ze kterých můžete jemně odstřihnout, nebo vytáhnout prašníky pomocí jejich tkáně ještě předtím, než se květiny začnou otevírat světu. To vám ve výsledku pomůže i prodloužit život lilií, protože samotný pyl po dopadu na okvětní lístky narušuje a zatěžuje jejich následné kvetení. Pokud chcete prašníky zachovat pro jejich estetický vzhled, můžete zkusit zvážit lak na vlasy. Pokud ale chcete sáhnout po tomto radikálním řešení, musíte počítat se zkrácenou životností lilie. Jak se říká, něco za něco, to je život..

 

Věděli jste, že lilie jsou dobrou volbou pro alergiky?

Představa, že právě hlavní producenti pylu jsou vhodnou květinou pro alergiky zní spíš jako vtip, ovšem opak je pravdou! Větší a jasnější květiny, jako jsou například právě lilie mají tendenci produkovat těžší pyl, u kterého je méně pravděpodobné že se dostane do vzduchu a podráždí tak dýchací cesty. Tyto nádherné květy naopak přitahují včely a motýly mnohem snadněji, což znamená, že se nemusí spoléhat na opylení větrem. Pokud kupujete kytici pro někoho, kdo je náchylný k vdechování pylu, vyvarujte se proto raději kyticím s plnokvětými květy, raději se porozhlédněte po následujících druzích.

 

Růže

Růže se dokážou samy opylovat a stěží tak uvolňují jakýkoliv další pyl do ovzduší. Nejen že nádherně a elegantně vypadají, taktéž nádherně voní!

 

Mečíky

Tyto vysoké květy ve tvaru meče byly házeny na vítězné gladiátory už v dávných římských dobách. Mečíky produkují hustý a lepkavý pyl, který se zřídka dostane do našich nosních dírek.

 

Tulipán

Velmi oblíbená jarní květina je známá svým tvarem podobajícím se šálku v široké paletě barev. Stejně jako mečíky i tulipány produkují těžký pyl, který pevně drží na tyčince.

 

Kosatce

Známé pro svůj tmavě fialový květ se žlutým zbarvením mají také těžký pyl, který zůstává uvězněn uvnitř jejich dlouhých, jemných okvětních lístků.

 

Orchideje

Tyto oblíbené exotické květiny neprodukují téměř žádný pyl a často ji najdete spíše v květináčové variantě. Můžete si navíc vybírat z více než 25 000 druhů a to už je opravdu slušný výběr!

 

Hortenzie

Jejich nádherné, obrovské květy v modré, růžové, fialové a bílé barvě produkují pouze malé množství pylu. Každé jejich uspořádání vypadá bohatě už s pár květy.

 

Doufáme, že vám naše praktické rady pomůžou v případných nesnázích s pylem. Věříme, že díky nim už pyl nikdy nebude problém!

 

 

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole