We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jak dlouho vydrží řezané květiny

Jak dlouho vydrží řezané květiny ve váze?

Otázka, která patří mezi jedny z nejčastějších je jak dlouho vydrží čerstvě řezané květiny ve váze.. Není vůbec divu, otázka je to oprávněná! Ovšem ani na tuto otázku neexistuje pouze jedna univerzální nebo správná odpověď. Každá květina je trochu jiná a vyžaduje také jiné zacházení, podmínky a péči. Každá květina má své specifické vlastnosti, které se odrážejí rovněž na její životnosti. V dnešním článku si ale prozradíme alespoň orientační dobu životnosti, pro jednotlivé druhy čerstvě řezaných květin.

 

Každý z nás si samozřejmě přeje, aby řezaná kytice zůstala svěží a bohatá co nejdéle. Ovšem stejně jako všechny věci, ani čerstvé květiny nevydrží věčně. Dnes jsme si pro vás ale připravili hned několik užitečných tipů, aby vaše kytice vydržela čerstvá co nejdéle. Zkuste to přijmout jako malou výzvu a postupně se dopracovat pomalými krůčky k co nejdelší době. Věřte, že časem zjistíte co ve vašem obydlí řezaným květinám vyhovuje nejvíce. Přesto přinášíme pár univerzálních tipů, které rozhodně doporučujeme vzít za své.

 

Naše tipy, aby květina vydržela ve váze co nejdéle svěží:

 

●       Každý den, nebo každý druhý den seřízněte čistými nůžkami nebo nožíkem stonky o pár centimetrů. Řez provádějte s mírným sklonem, aby květina měla přísun čerstvé vody každý den.

●       Vodu ve váze měňte každý den. Ovšem pozor, vyhněte se příliš teplé vodě, která by mohla květinám naopak uškodit, než pomoci.

●       Umístěte kytici na mírně chladném místě, které není vystaveno přímému slunečnímu světlu.

●       Před umístěním do vázy použijte rostlinnou výživu, která by neměla chybět k žádné řezané květině. Pokud byste ji z jakéholiv důvodu nedostali, určitě je k sehnání v každém květinářství. Jako alternativu můžete do vázy přidat trochu cukru.

●       Dávejte pozor, aby listy nebyly ponořené ve vodě.

●       Ujistěte se, že váza, do které květinu plánujete umístit, je čistá a nejsou v ní žádné nečistoty, které by mohly zapříčinit plíseň.

 

Abychom vám poskytli trochu jasnější náhled, rozdělili jsme různé typy běžných řezaných květin do jednotlivých kategorií podle podobné životnosti. Díky tomuto rozdělení můžete odhadnout, jak dlouho by konkrétně vaše kytice mohla vydržet svěží.

 

Jeden týden

První skupina jsou květy s nejkratší životností, které s dobrou péči dokážou dělat radost a ozdobu vašemu stolu zhruba jeden týden. Mezi tyto květy patří:

●       Tulipány

●       Sedmikrásky

●       Kosatce

●       Vlčí mák

●       Hrachor

 

Týden a půl

Druhou skupinou jsou květy, které zpravidla vydrží o něco déle než květiny z první skupiny. Dokážou vypadat svěží až po dobu deseti dnů. Záleží na okolních podmínkách a na pečlivosti vaší péče.

 

●       Mečíky

●       Hortenzie

●       Frézie

●       Růže

●       Pivoňky

●       Jiřiny

●       Slunečnice

●       Lilie

●       Zlatobýl

 

Jeden až dva týdny

Mezi poslední skupinu patří květy, které toho vydrží nejvíce. Parádu dokáží dělat dokonce déle než dva týdny! Samozřejmě je důležité pravidelně vyměňovat vodu a zkracovat stonky.

 

●       Gerbery

●       Karafiáty

●       Chryzantémy

●       Třezalky

 

Jak sami tušíte, nejčastěji řezané květiny vydrží do dvou týdnů. Ovšem pokud dokážete zajistit naprosto špičkové podmínky, možná se vám podaří tuto dobu překonat. Pokud se budete držet našich základních rad, rozhodně se vám vaše kytice odvděčí krásnými a dlouhotrvajícími květy.

From our offer

SCALA

SCALA

ALICE

ALICE

APOLENA

APOLENA

AUGUSTINA

AUGUSTINA

APOLENA SET 2

APOLENA SET 2
Not for sale

BIANKA

BIANKA

BIBIANA

BIBIANA

CARMEN

CARMEN

CATHARINA

CATHARINA

CELESTINA

CELESTINA
OUR TIP

CINDY

CINDY

CLEMENTINE

CLEMENTINE

CLEOPATRA

CLEOPATRA

DARCIA

DARCIA

DESIRE

DESIRE

DIANA

DIANA

DORA

DORA

DURIANA

DURIANA

ELEN

ELEN

VIVIENA

VIVIENA

TAMARA

TAMARA

SPRING

SPRING
Not for sale

SOFIE

SOFIE

LUISA

LUISA

LINDA

LINDA

AMORA

AMORA

FILOMENA

FILOMENA

CHRYZANTHEMY

CHRYZANTHEMY

GEORGINA

GEORGINA

KARIN

KARIN

JULIANA

JULIANA

PIPA

PIPA

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

BONITA

BONITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

When to donate the roses

When to donate the roses

Even the only rose will please! When to donate it?

Every man has at least one woman in his life, who is constantly expressing his thanks for what he has done for him. But it does not have to be expensive gifts that the woman does not want. The greatest joy will do little. So help her in the house or just buy a flower. However, you do not have to think about buying an expensive puget of flowers. Just buy a cute rose. It will always make you the most joyous and perfectly joyous every day, even if it was to be the worst day in a woman's life.

read the whole
When to give a woman a flower

When to give a woman a flower

Events that do not forget to give the woman a flower

A woman is a fine creature that must be pampered. If you care about her and take care of her, she is happy and does not make you a hell of life. According to the woman she is also a real successful man. It is said that according to the smile of a woman a successful man is known, so the gentlemen should always take care that on their partner's lips there is always a smile symbolizing the fact that they are loved.

read the whole
Bouquet of roses

Bouquet of roses

Delivery bouquet of roses

To give a bouquet to his wife, girlfriend or lover or business partners? Delivery bouquet of roses at home or at work is a common by many florists. Bouquets can deliver precisely the appointed time 7 days a week. Delivery is totally anonymous on the card is given only text that you request.

read the whole